Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че заедно с

...
 
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че заедно с
Коментари Харесай

Ердоган: Споразумението за износа на зърно от Украйна,трябва да бъде удължено

 

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че дружно с съветския президент Владимир Путин са съгласни, че съглашението, позволяващо износа на зърно от Украйна в Черно море, би трябвало да бъде удължено, заяви „ Сабах “, представен от БГНЕС.

„ Надяваме се договорката да бъде удължена от сегашния краен период 17 юли вследствие на напъните на Организация на обединените нации и Турция.Готвим се да приемем съветския президент Владимир Путин в Турция през август. Ние сме на същото мнение за разширението на черноморския зърнен кулоар “, означи той.

Европейската комисия оказва помощ на Организация на обединените нации и Турция да се опитат да удължат договорката за зърно и е отворена да „ изследва всички решения “, сподели представител на Европейския съюз ден по-рано

Организация на обединените нации и Турция посредничиха в Черноморската самодейност за зърно с Русия и Украйна през юли 2022 година, с цел да оказват помощ за облекчение на световната продоволествена рецесия, влошена от нахлуването на Москва и блокадата на украинските пристанища. Украйна и Русия са измежду водещите експортьори на зърно в света.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР